Hoflaankerk

Naam kerk: Hoflaankerk

Adres kerkzaal: Hoflaan 1 (hoek Oudedijk)
Postadres: Oudedijk 2, 3062 AE Rotterdam
E-mailadres: info@hoflaankerk.nl
Website: www.hoflaankerk.nl
Telefoonnummer: 06 242 181 84 (alleen voor Kerkennacht)
Rolstoeltoegang: Oudedijk 2 (via parkeerplaats)

Openingstijden (begin- en eindtijd): vrijdag 23 juni 2017 (20.00 – 22.00 uur)

Metrostation Voorschoterlaan

Tram 7 (halte Voorschoterlaan)

Programma

De Hoflaankerk is dit jaar voor het eerst betrokken bij de herdenking van de afschaffing van de slavernij in Suriname en op de Antillen op 1 juli 1863. Tijdens Kerkennacht organiseert de 175-jarige Hoflaankerk daarom een tentoonstelling over het slavernijverleden van Nederland. Dat gebeurt in samenwerking met de werkgroep ‘Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst’ (GVGT).

De avond na Kerkennacht biedt de Hoflaankerk onderdak aan de kerkelijke herdenkings­viering van Keti koti (ketenen gebroken). Deze dienst op zaterdagavond 24 juni begint om 19.30 uur en wordt georganiseerd door GVGT in samenwerking met Surinaamse en Nederlandse christelijke gemeenschappen.

Zowel bij Kerkennacht als bij de herdenkingsviering de avond daarna bent u van harte welkom! Tijdens Kerkennacht is de koffie gratis.