Arminiuskerk

Website: https://rotterdam.remonstranten.nl/
Telefoonnummer: 010 436 0543
Rolstoeltoegankelijkheid: ingang via Museumpark

Openingstijden (begin- en eindtijd): vrijdag 23 juni 2017 (19.00-0.00 uur)

De kerk ligt op vijftien minuten loopafstand van het Centraal Station. Vanaf hier is het museum te bereiken met tram 7 (richting Willemsplein) en stap uit bij halte Museumpark. Of neem tram 4 (richting Marconiplein) en stap uit bij halte Eendrachtsplein.

Voor reizen met de metro gebuikt u lijn A, B of C en stapt u uit bij halte Eendrachtsplein.

Lopen

De kerk ligt op 15 minuten loopafstand van het Centraal Station. Wanneer u het station verlaat steekt u het Stationsplein over, dan steekt u ook de Weena over en gaat u vervolgens langs de Millennium Tower de straat Kruisplein in. Na het concertgebouw De Doelen steekt u het Kruisplein over, vanaf hier heet deze straat de Mauritsweg. Deze straat blijft u een tijdje volgen, dan steekt u bij het Eendrachtsplein schuin rechts over en gaat u verder op de Westersingel.

Vanaf hier ziet u de kerk al liggen!

Programma Arminiuskerk

Pleidooi voor de vrijheid

In deze ondogmatische kerk, die ook gebruikt wordt als debatcentrum Arminiuskerk, huist de Remonstrantse Gemeente. Deze dag is er open huis, waarin we laten zien wat we zijn: een kerk met veel ruimte voor humor en cultuur.

De hele avond zal er een boekenmarkt zijn met theologische en literaire werken. Syrische vluchtelingen verzorgen heerlijk eten. Er is de gelegenheid om met Jacobus Arminius (1559-1609) op de foto te gaan.

19.00 uur   Orgelconcert door Aart Bergwerff

20.00 uur   Ds. Eppe Gremdaat preekt over het thema ‘Pleidooi voor de vrijheid’

22.00 uur   Muzikaal/cabaratesk/variëté optreden onder leiding van Aart Bergwerff